Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером та Постійним представником США при Європейському Союзі Гордоном Сондландом.

Про конкретну дату в прес-службі глави нашої держави не повідомили. Проте зазначили, що сторони домовилися уже в рамках особистої зустрічі обговорити «практичні питання українсько-американської взаємодії». Дональд Трамп привітав Україну з успішним проведенням вільних і демократичних парламентських виборів і Володимира Зеленського — з упевненою перемогою партії «Слуга народу».

Дональд Трамп під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським також висловив переконання, що «оновлена українська влада зможе швидко покращити імідж України, завершити розслідування корупційних справ, які стримували взаємодію між Києвом та Вашингтоном», інформує прес-служба глави нашої країни. Очільник Білого дому підтвердив незмінну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України й готовність американської сторони всебічно сприяти реалізації масштабної програми реформ у нашій країні.

Володимир Зеленський подякував Дональду Трампу за лідерство США у збереженні та посиленні санкційного тиску на Росію.

Підготовка візиту українського Президента у Вашингтон — одна серед цілей візиту до нашої країни спецпредставника США з питань України Курта Волкера. Вчора в Києві він зустрівся із Володимиром Зеленським. Сторони обговорили поточну ситуацію в зоні проведення операції Об’єднаних сил, зокрема процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської, інформує прес-служба Президента. Під час зустрічі було відзначено необхідність здійснення окупаційною владою раніше узгоджених сторонами взаємних кроків, які дозволять успішно завершити процес розведення сил і покращити гуманітарну ситуацію на лінії розмежування.

У програмі візиту Волкера до нашої країни — поїздка в зону конфлікту на сході. Напередодні він заявляв, що гуманітарна ситуація на Донбасі не отримала достатньої уваги. Він зауважив, що ситуація на сході є одним із найгірших конфліктів у Європі після завершення Другої світової війни і гіршою за війни на Балканах в 1990-х роках. За його словами, українські громадяни потребують більшої підтримки.

Фото: president.gov.ua