Футбол. Матч за Суперкубок України. 28 липня.

«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк). 2:1. Голи: Патрік, 45+3, Бурда, 80, Гармаш, 83.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Гармаш (Сидорчук, 84), Буяльський, Караваєв (де Пена, 69), Вербич (Цитаїшвілі, 75), Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Соломон (Тете, 66), Марлос, Патрік (Дентіньо, 87), Тайсон, Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Віталій Романов (Дніпро).

Одеса. «Чорноморець». 27 400 глядачів. 27 градусів.

У першому таймі «Шахтар» діяв цікавіше і гостріше, зрештою, і моментів створив більше. Активно використовував фланги для швидких атак.

Хоча кияни й намагалися налагодити конструктивну гру попереду, але досягти мети їм не вдавалося.

А от донеччани на третій доданій до першого тайму хвилині свого домоглися. Патрік виявився першим на підбиранні в карному майданчику динамівців і низом точно поцілив у дальній кут.

Після перерви «гірники» продовжували небезпечно атакувати. І, либонь, навіть не думали, що все перевернеться протягом поєдинку. І не на їхню користь. А він вовком підкрався, той відрізок поєдинку тривалістю в три хвилини, протягом якого столичний клуб завдав переможного удару.

Коли залишалося десять хвилин до завершення основного часу, Бурда виграв боротьбу на «другому поверсі» після подачі кутового де Пеною й ударом головою надіслав м’яч у ворота.

Потім уругваєць де Пена точною передачею знайшов Гармаша, котрий став справжнім героєм зустрічі. Він, падаючи, спромігся завдати сильного удару точнісінько в дальній кут воріт. Переможний рахунок футболісти «Динамо» втримали й увосьме (вдруге поспіль) стали володарями Суперкубка.

До речі, і в активі «Шахтаря» така сама кількість суперкубкових звитяг. Отже, за цим показником — нічия. Але сьогодні свято на динамівській вулиці.

***

Луїш Каштру:

— Наша мета — стати чемпіонами. Незабаром зіграємо матч першого туру. А от результатом сьогоднішнього матчу я засмучений. Гравці теж засмутилися, бо не досягли потрібного результату. Ми сильно грали, більше володіли м’ячем, створювали багато моментів. Але коли при цьому ти програєш, стан пригнічений.

Футболісти віддавалися боротьбі. Ми добре провели 20 хвилин на старті, потім гра вирівнялася, але наприкінці першого тайму ми відкрили рахунок. У другому таймі «Динамо» забило два м’ячі при трьох створених моментах.

Попри все, вітаю «Динамо» з перемогою. Воно виграло Суперкубок. Ніколи не ховатимуся і не шукатиму виправдовувань...

***

Олександр Хацкевич:

— Початок обох таймів був за «Шахтарем». Певною мірою ми неправильно розташувалися. Не могли планувати повний контроль м’яча: нинішній функціональний стан поки що не дозволяє нам володіти м’ячем так, як ми цього хочемо. Тим паче в матчі з «Шахтарем», у якого технічні й рухливі футболісти. Що забезпечує «гірникам» швидший перехід від оборони до атаки.

Щодо другого тайму, то скажу так: найпрекрасніше в футболі — це рахунок на табло. Ми виявили терпіння. Гравцям так і сказав перед матчем: ми — володарі Суперкубка, і не маємо права віддавати те, що у нас є. Тому в другому таймі мої підопічні виявили характер, зіграли на морально-вольових якостях. Так, нам є над чим працювати. Але маємо потенціал у плані посилення гри в атаці. Адже повернулися до наших лав і вже скоро допоможуть команді Соль і Циганков. А ще є Русин, хоч у нього нині невеликі проблеми зі здоров’ям.

Фото ФК «Динамо».