Експорт плодово-ягідної продукції з України в січні—червні цього року збільшився на 16% порівняно з аналогічним періодом 2018 року і становить 116 мільйонів доларів, повідомляє прес-служба «Інституту аграрної економіки». Згідно з повідомленням, збільшення експортної виручки стало можливим завдяки збільшенню доходів від продажу всіх основних товарів українського експорту цієї групи, зокрема, волоського горіха, заморожених плодів та ягід, яблук і груш. Зазначається, що майже на 75% зросли обсяги закордонних поставок волоських горіхів, а також яблук і груш. Майже на третину зросли обсяги експорту заморожених фруктів. А загалом, додали в прес-службі, понад 50% експортної вартості плодів та ягід Україна отримує завдяки поставкам до Європейського Союзу.

Фото: propozitsiya.com