Ідеться про Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грецію, Грузію, Ізраїль, Польщу, Корею, Литву, Німеччину та кримських татар. Дванадцятий прапор — символ багатонаціонального міста Дніпра.

«Усе сталося не за ініціативою безпосередньо чиновників, а за народною ініціативою, нашої молоді зокрема. Тож подія знакова, котра об’єднує нас усіх у непрості часи. Ми — українці, але різних національностей», — зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час відкриття Алеї прапорів.

Подібний проект обговорювали у місті щонайменше десять років, проте втілити задум допоміг бюджет участі. Ініціатива здобула грант розміром 199 680 гривень.

«Концепція вийшла дуже класною. Думаю, це буде туристичною принадою, адже в багатьох країнах такі алеї — не рідкість», — повідомив автор проекту Карен Агаджанян.

На відкриття запросили, зокрема, представників дипломатичних місій, національні та релігійні громади.

Представниця вірменської громади Кнарік Закарян з родиною переїхала до Дніпра ще у 1990-х роках. Нині жінка викладає у недільній школі. «Від нашої громади я вдячна всім — міському голові, організаторам. Дніпро справді багатонаціональне місто. Як і Україна. Нас люблять, ми тут потрібні», — розповіла Кнарік Закарян.

Загалом майданчик зі стягами навпроти міськадміністрації буде не лише туристичною принадою. Він вкотре засвідчить, що Дніпро — мультикультурне місто. А ще Алею прапорів використовуватимуть для зустрічі міжнародних делегацій, зазначають у прес-службі Дніпровської міської ради.

Фото прес-служби Дніпровської міської ради.