Під час пам’ятного заходу у Торецьку.

У закладах загальної середньої освіти прифронтового Торецька — школі № 10 та художньо-естетичній гімназії — відкрито меморіальні дошки захисникам України Геннадію Парасочці та Миколі Кренджеляку. Пам’ятний захід, присвячений п’ятій річниці визволення міста Торецьк від російської окупації, відбувався за участю представників місцевої влади, військовослужбовців 53-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, працівників Національної поліції, волонтерів, мешканців міста.

Микола Степанович Кренджеляк народився 29 липня 1982 року в селі Озерна Здолбунівського району Рівненської області. Жив у Торецьку, працював з 2001-го шахтарем. У липні 2014 року став добровольцем батальйону «Січ». 21 квітня 2017-го серце Миколи зупинилося.

Геннадій Павлович Парасочка народився у Торецьку в 1975 році. Закінчивши школу, навчався у професійно-гірничому ліцеї. Геннадій Парасочка був солдатом 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» (53-тя окрема механізована бригада), загинув 8 грудня 2017 року біля селища Травневе на Світлодарській дузі.

Пам’ятні дошки нагадуватимуть про честь, мужність та відвагу людей, які не шкодують власного життя заради миру і спокою у нашій державі, зазначалося під час мітингу на честь героїв.

З нагоди п’ятої річниці визволення Торецька в читальній залі Центральної бібліотечної системи також відбулась презентація книжки авторів міста «Поетична родина Торецька».

Фото прес-служби військово-цивільної адміністрації м. Торецьк.