На знімку: один із елементів меморіальної композиції «Захисникам Авдіївки», зведеної бійцями 72-ї ОМБр у районі Авдіївської промзони, за кількасот метрів від позицій проросійських бойовиків.

Цього дня на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулися урочистості.

30 липня 2014 року військовослужбовці 2-ї батальйонної тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом з бійцями «Правого сектору» визволили Авдіївку Донецької області, захоплену російськими найманцями у квітні 2014-го. Але навіть після того як окупанти полишили Авдіївку, обстріли міста з боку російських найманців не припиняються.

Від імені керівництва Донецької області містян привітав зі святом заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін, який взяв участь в урочистих заходах.

— Наші військові заплатили велику ціну за те, щоб ми сьогодні стояли на цій площі, за те, щоб наша держава була незалежною, — сказав Вадим Філашкін, звертаючись до присутніх. — Сподіваюся, що найближчим часом війна закінчиться нашою спільною перемогою, і ми зможемо відбудувати нашу Донеччину, повернути мирне життя у кожне місто, яке ворог намагався зруйнувати. Слава мешканцям та захисникам Авдіївки! Я щиро вітаю вас зі святом! Бажаю кожній родині миру та злагоди, здоров’я та добробуту, невичерпних життєвих сил в єдиній країні.

Мешканців Авдіївки також привітали керівник військово-цивільної адміністрації міста полковник Павло Малихін, підполковник, старший офіцер морально-соціального забезпечення 92-ї окремої механізованої бригади Артур Батистов, священик Української православної церкви, настоятель Свято-Миколаївського храму міста Авдіївка протоієрей Валентин Джосан, військовий капелан отець Геннадій. Дитячі творчі колективи міста виступили на площі з тематичними номерами.

Під час заходу Павло Малихін вручив медалі «За оборону Авдіївки», а також грамоти від військово-цивільної адміністрації військовослужбовцям 92-ї окремої механізованої бригади. Також у рамках всеукраїнської акції «Народжені у вишиванках» заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав батьків немовлят, народжених у третій декаді липня, та вручив їм вишиванки.

Захід завершили хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять захисників міста, поклавши квіти до пам’ятного монумента на Авдіївській промзоні.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.