Противник здійснив три обстріли позицій Об’єднаних сил поблизу Павлополя і Красногорівки — із великокаліберного кулемета, біля Водяного — зі станкового протитанкового гранатомета. А також бойовики двічі обстріляли наші позиції неподалік Попасної — з автоматичного гранатомета й стрілецької зброї, і в районі Кримського — із великокаліберного кулемета. Вчора зранку окупанти двічі відкривали провокаційний вогонь у напрямку позицій українських сил.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі від початку року зафіксували серед цивільного населення на Донбасі 98 жертв. Про це йдеться у двотижневому звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ. Водночас з моменту набрання чинності заяви про підтвердження припинення вогню (21 липня) не було зафіксовано жодної жертви серед цивільного населення, зазначено у звіті.

Водночас у період перемир’я окупаційні військові формування продовжують відшліфовувати свою бойову й оперативну підготовку. За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», на полігонах «Приморський» і «Центральний-1» у частинах і підрозділах «1-го й 2-го АК» ЗС РФ відбувся черговий етап змагань серед екіпажів БМП. Також проведено бойові стрільби й контрольні заняття зі складанням нормативів з вогневої підготовки з артилерійськими підрозділами «1-го й 2-го АК» ЗС РФ на полігоні «Славний». А 23—25 липня відбулися змагання на полігонах «Удалий» і «Передовий» на звання «кращого артилерійського взводу» серед артилерійських підрозділів «1-го й 2-го АК» ЗС РФ. 22—26 липня було проведено навчально-методичні збори з інженерними підрозділами «2-го АК» ЗС на полігоні «Центральний-1». Протягом тижня також проведено комплекс заходів щодо бойової підготовки частин і підрозділів «1-го й 2-го АК» ЗС РФ на полігонах «Південний», «Славний», «Удалий» і «Східний». Основна тема — подолання (форсування) водних перешкод.

Ілюстративне фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation (Facebook).