Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко (четвертий ліворуч у нижньому ряду) під час урочистої зустрічі з відомими спортсменами та тренерами регіону.

Троє провідних спортсменів Донеччини — кікбоксерка й переселенка з окупованої Горлівки Наталя Мартюхіна, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Леон Білицький і легкоатлетка Наталя Семенова стануть власниками квартир, кошти на придбання яких виділено з обласного та місцевого бюджетів. Про це йшлося у Краматорську на урочистій зустрічі керівництва Донецької ОДА з відомими спортсменами та тренерами.

Комісія при облдержадміністрації вже ухвалила рішення та оформила документи на виділення перших трьох квартир для чемпіонів та призерів міжнародного рівня. До кінця року планується придбати ще щонайменше шість одиниць житла для провідних спортсменів Донеччини. Для цього в обласному бюджеті передбачено 2 мільйони гривень.

Під час зустрічі голова ОДА Павло Кириленко також вручив спортсменам і тренерам за успішні виступи на міжнародних змаганнях сертифікати на отримання одноразових грошових винагород, листи подяки Донецької обласної державної адміністрації та відзнаки.

126 разів на міжнародних п’єдесталах пошани лунав гімн України на честь донеччан, які вибороли перші та призові місця. Цього року спортсмени регіону здобули золоті нагороди Європейських ігор-2019 у Мінську, золоті й срібні медалі Всесвітніх ігор з єдиноборств серед школярів «ISF World School Combat Games 2019» у Будапешті та відзнаки інших чемпіонатів міжнародного рівня.

На цей час сума винагород, що встановлені обласною владою за перемогу та здобуті призові місця на міжнародних змаганнях для тренерів та спортсменів, становить 821,5 тис. грн. Крім того, 70 молодим перспективним спортсменам призначені щомісячні стипендії. На їх виплати з обласного бюджету вже спрямовано 4 млн 177 тис. грн.

За словами заслуженого тренера України з легкої атлетики, тренера-викладача відділення легкої атлетики школи вищої спортивної майстерності Михайла Марченка, досягненню його вихованцями спортивних вершин сприяє не тільки матеріальне заохочення, а й моральна підтримка, добре слово й такі ось урочистості. Тренер знає ціну належній мотивації спортсменів, адже він особисто підготував до перемог сузір’я відомих майстрів спорту, серед яких — дворазовий чемпіон ІІ Європейських ігор-2019 Олексій Поздняков.

Начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик зазначив, що органами державної влади та місцевого самоврядування регулярно здійснюються заходи з метою розв’язання соціально-побутових проблем провідних спортсменів та їхніх тренерів, створення належних умов для тренувань, оскільки представники влади розуміють актуальність підтримки спортсменів вищого рівня.

Фото прес-служби ОДА.