Минулої п’ятниці, 2 серпня, Окружний адміністративний суд Києва відмовив у поновленні дії наказу Міністерства оборони України № 90 від 03.04.2019 року «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування в 2019 році», повідомляє АрміїInform.

Через непоновлення дії цього документа у Збройних Силах зупинено перехід на нову систему харчування, яка значно покращує продовольче забезпечення військовослужбовців та є одним із кроків із запровадження в армії стандартів НАТО. Водночас, як прокоментував ситуацію головний спеціаліст Юридичного департаменту МОУ Дмитро Кривошея, військові частини, які раніше перейшли на харчування за каталогом, продовжуватимуть годувати особовий склад за новою системою, адже тоді процес регулював інший наказ.

Причиною судового процесу став позов до оборонного відомства фізичної особи — підприємця (ФОП) Богдан Алли Костянтинівни (неодноразової учасниці продовольчих тендерів МОУ), яка вважає, що наказ № 90 містить ознаки регуляторного акта та регулює адміністративні відносини між Міністерством оборони як органом державної влади та господарюючими суб’єктами. Представники МОУ звернули увагу суду на те, що наказ № 90 має організаційно-розпорядчий характер, дія якого розповсюджується винятково на структурні підрозділи Міноборони та Генштабу. Справу по суті розглядатимуть 13 серпня.