Футбол. Завтра два українські клуби проведуть перші матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

Луганська «Зоря» на виїзді в Софії зіграє проти ЦСКА.

«Уже переключилися на європейську хвилю. Торік, коли я тренував «Ригу», ми грали проти ЦСКА (Софія). Наш перший матч на виїзді, і в Софії легко не буде, бо суперник закриватися не збирається. Йому потрібно забивати і здобувати результат.

Моє бажання — зіграти так, щоб після першої зустрічі не було зрозуміло, хто проходить, і все вирішувалося б у нас. Або щоб «Зоря» точно проходила. А так було б цікаво все вирішити в Запоріжжі», — сказав тренер луганчан Віктор Скрипник.

Відома бригада арбітрів і офіційних осіб на матчі в Софії. Вона зі Швейцарії. Рефері — Сандро Шерер. Його асистенти — Стефан де Алмейда, Бекім Зогай. Четвертий суддя — Ліонель Тшуді. Делегат УЄФА — Едвард Кіндл (Ліхтенштейн).

Зустріч ЦСКА — «Зоря» в Софії відбудеться на стадіоні «Васіл Левський». Початок о 20:30. Його наживу транслюватиме телеканал «УНІАН».

***

А в Одесі на стадіоні «Чорноморець» ФК «Маріуполь» прийматиме суперника з Нідерландів — АЗ (Алкмар).

У приазовців є певні проблеми з нападом. Це підтвердив їхній наставник Олександр Бабич:

«Сергій Яворський точно не зіграє в Одесі, але до матчу чемпіонату УПЛ з «Карпатами» у Львові 11 серпня, може, встигне відновитися. А от досвідчений Руслан Фомін, на жаль, вибув щонайменше на три тижні.

Тепер у матчі Ліги Європи в ролі чистого нападника можуть зіграти Владислав Вакула або Ігор Тищенко. Думатимемо, як вийти з цього становища».

На поєдинку в Одесі працюватимуть судді з Данії. Рефері — Мікаель Тюкгаард, асистенти Крістіан Бріксен та Елвіс Борич. Четвертий арбітр — Міккель Реддер.

Початок поєдинку «Маріуполь» — АЗ о 20:00. Телетрансляція на каналі «Футбол-1».