Розпрощатись зі своєю косою дев’ятирічна гімназистка з Шепетівки Даринка Янушевська вирішила зовсім не тому, що набридло щоранку її заплітати. Дівчинка захотіла допомогти хворим.

До цього доньку підштовхнула мама Христина. У Фейсбуку вона прочитала про благодійну акцію, яка проводилась на підтримку онкохворих. Усім відомо, що після курсів хіміотерапії пацієнти втрачають волосся. Для багатьох це стає важкою психологічною травмою на додачу до хвороби. Тож перукарі запропонували у соціальних мережах провести акцію «Твори добро — даруй надію». Вони попросили власників розкішних шевелюр віддати своє волосся на перуки для хворих і так підтримати тих, хто бореться за своє життя. Натомість майстри пообіцяли кожному такому благодійнику зробити гарну стрижку.

Поки дорослі розмірковували, Даринка підхопила цю ідею. Адже побачила і переконалась, як важко боротись із хворобою. Недуга прийшла в сім’ю її однокласниці.

Родину Решетарчуків спіткало подвійне лихо. Восьмирічній Валерії поставили важкий діагноз — гостра лімфобластна лейкемія. І майже одночасно лікарі діагностували онкологічне захворювання у її батька. Тож тепер родині доводиться боротися за життя доньки і тата одночасно.

Усі живуть надією на те, що вони разом зможуть пережити хворобу. Але до всіх труднощів на цьому шляху додаються ще й чималі фінансові проблеми. Адже лікування коштує недешево. А зібрати гроші на курси лікування для двох — просто нереальне завдання для родини.

Решетарчуки змушені були звернутись із проханням про допомогу до всіх небайдужих. І сьогодні благодійний рахунок, який має врятувати життя батька і доньки, відкритий:

ПриватБанк, р/р 5168 7573 6040 4901, Решетарчук Наталія Іванівна.

Уся ця історія швидко стала відома багатьом шепетівчанам. Родина Даринки теж відгукнулась на чужу біду. Дівчинка одразу запропонувала свою допомогу. Вона знала, що Валерія після хіміотерапії втратила волосся. Тому і загорілась бажанням зробити для неї перуку зі свого.

Щоб здійснити задумане, Дарина з мамою навіть поїхали до сусіднього райцентру — у Полонне, бо саме там працювали перукарі, які оголосили благодійну акцію. Дівчинка без вагань залишила їм свої обрізані коси (на знімку).

Але для виготовлення перуки цього недостатньо. Як правило, для одного виробу потрібне волосся трьох-чотирьох людей. Тож навряд чи Дарині одразу вдасться подарувати нову зачіску своїй однокласниці. Але шанс долучитись до цієї справи залишається у багатьох. До того ж перукарі закликають і своїх колег у різних містах підтримати їх. Для багатьох хворих такий подарунок може стати хай і невеликим, але кроком на шляху до одужання.

До речі, сама Даринка вирішила на цьому не зупинятись. Тепер мріє про те, щоб її коси швидше відросли і вона знову змогла все повторити. Дівчинка переконана: навіть тоді, коли сам не заробляєш гроші, завжди можна щось придумати.

Хмельницький.

Фото з інтернет-ресурсу.