Наприкінці серпня в аеропорту імені Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни») презентують пам’ятник видатному киянину, всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському.

Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбуці київський міський голова Віталій Кличко.

Скульптура Сікорського стоятиме на постаменті у вигляді напівсфери зі стилізованою картою світу. Триматиметься фігура на одній точці — ніби відриваючись від землі в небо. Оскільки Сікорський є конструктором першого у світі гелікоптера, у руці він триматиме своє творіння.

Як і монумент Іллі Муромця, скульптуру Ігоря Сікорського «створюють» за допомогою 3D-принтера. Понад 90% елементів фігури вже віддрукували — а це приблизно 500 деталей. Тепер їх виливають з бронзи і потім зварюватимуть.

Висота пам’ятника з постаментом становитиме 7,2 м. Постамент виготовлять з граніту, карту та фігуру авіаконструктора — з бронзи.

Працює над пам’ятником відомий скульптор, автор «Дітей, які запускають кораблики», «Іллі Муромця» Володимир Журавель.

«Проект реалізовується за підтримки меценатів. Тому бюджетних коштів на нього не витрачали», — зазначив Віталій Кличко.

Слід додати, що видатний авіаконструктор Ігор Сікорський народився в Києві 25 травня 1889 року. Після більшовицького перевороту емігрував і протягом тривалого часу успішно працював у США. У березні 2018 року Київська міська рада присвоїла ім’я Ігоря Сікорського аеропорту «Київ».

Вл. інф.