Для солдата-строковика Національної гвардії Дмитра Сімейка служба — це не тільки складні випробовування, пізнання військової науки та бойового братства, а й роздуми над сенсом буття. Відчувши потребу в духовному розвитку, Дмитро звернувся по допомогу до військового капелана Слов’янського полку. Отець Діонісій, власне, й здійснив Таїнство Хрещення просто у відкритій водоймі, що межує з військовою частиною (на знімку), повідомляє прес-служба Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

«Я спілкувався з нашим полковим капеланом отцем Діонісієм саме на тему хрещення. Він має великий досвід священика. Більш як десять років служить. Спочатку охрещених рахував до 600 осіб, потім збився з ліку. Отець Діонісій приємна, спокійна людина, яка ніколи не залишить тебе в біді. Він молиться за всіх нас і допомагає нам зміцнити свій дух і віру. Я дуже вдячний йому за цю службу, яку пам’ятатиму все своє життя», — каже нацгвардієць Дмитро Сімейко.

«Пам’ятаю багато хрестин, деякі запам’яталися особливо, інші були менш примітні, але найбільшу духовну радість отримую, коли доводиться хрестити військових побратимів, — розповів військовий капелан Слов’янського полку ігумен Діонісій. — Це якось по-особливому! Після довгої розмови перед таїнством ми вирішили звершити його у відкритій водоймі, в озері, що неподалік частини. Як у часи перших християн, коли Іван Хреститель охрещував людей у річці Йордан, коли Свята Русь приймала хрещення у добу рівноапостольного князя Володимира. Гарна погода й щира молитва сприяли особливому відчуттю благодаті, котра панувала під час цієї церемонії. Вірю і знаю, що в той момент зійшов Дух Святий, бо ми обидва Його відчували».

Православна традиція стверджує, що тільки з моменту хрещення людині починає допомагати її янгол-охоронець, і саме з цього моменту за новонаверненого в храмах можуть молитися його рідні, близькі та друзі. Власне, тільки після хрещення людина вважається християнином за церковними канонами.

Фото надано прес-службою

Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.