Олег Колодій, Патрік Гаусдінг і Лоренцо Марсалья.

Стрибки у воду. Київ. Чемпіонат Європи. 

Українець Олег Колодій виборов срібну медаль на метровому трампліні. З результатом 381.50 бала він поступився лише 14-разовому чемпіону Європи німцеві Патріку Гаусдінгу (388.85). Трійку призерів замкнув італієць Лоренцо Марсалья (380.15).

«Це моя перша срібна медаль на метровому трампліні, — сказав Колодій. — Це мій найвищий результат, і я ним задоволений. Насправді вдома виступати важко, це велика відповідальність. На тебе приходить подивитися дуже багато глядачів, усі чекають медалі, і це психологічно трохи важко. Я до останнього стрибка не бачив, на якому місці перебуваю в таблиці.

Мені трохи не вистачило якості виконання у другому стрибку, на вході у воду я розслабився і багато набризкав. І у мене надто низький коефіцієнт складності в останньому стрибку — 2.6. Це на 0.6 менше, ніж у Патріка Гаусдінга, тому у мене такий результат».

Нагадаємо, що раніше українські спортсмени здобули дві золоті медалі: пара Вікторія Кесар / Станіслав Оліферчик (синхронні стрибки з 3-метрового трампліна) і Софія Лискун у стрибку з 10-метрової вишки (вона здобула ще й ліцензію на Олімпіаду-2020 в Токіо).

Фото facebook.com