На знімку: фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

З 9 по 11 серпня тут тривав Mrpl City Festival. Майже 70 виконавців занурювали присутніх у контрастні музичні напрямки.

На пляжі селища Піщаний, де проходив фестиваль, було облаштовано чотири великі сцени. Найбільшу з них оснастили найсучаснішими екранами та унікальним підсвічуванням. На території Mrpl City Festival розгорнули зони фудкорту, локацію для спортивних заходів тощо.

Однією з сенсацій Mrpl City Festival став легендарний «Акваріум», виступ якого привабив насамперед дорослого й вишуканого глядача.

«Із кожним роком фестиваль набирає обертів, а кількість учасників зростає, — наголосив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко. — Ми створили бренд фестивалю, який гордо звучить у масштабах країни. Зі зростанням популярності Mrpl City Festival притягує спонсорів та інвесторів. Три роки тому ми розглядали цей напрям як поштовх для економічного розвитку регіону. Сьогодні бачимо реальний результат. Маріуполь уже став культурним магнітом».

Проведенню Mrpl City Festival передувала детальна підготовка з боку організаторів. Для зручності жителів і гостей міста Маріуполем курсували безплатні автобуси та додаткові маршрути. Встановили навіть 15-метрову карусель, яка продовжить розважати містян до кінця вересні у Театральному сквері. З міського бюджету було виділено три млн грн на придбання вуличних меблів та елементів благоустрою. Надалі об’єкти залишаться у власності міста і будуть використані для інших заходів. Сума інвестицій з боку Групи Метінвест становила 4,5 млн грн.

Фото facebook.com/mistoMarii.