У селі Снітин Лубенського району, що на Полтавщині, відбувся традиційний футбольний турнір пам’яті відомого земляка — Героя України, народного депутата двох скликань Вадима Гетьмана. Нагадаємо, що одного з фундаторів банківської системи нашої держави і батьків національної валюти — гривні у 1998 році застрелив найманий убивця... Та на малій батьківщині державного діяча, фінансиста й політика не забувають.

Нинішній турнір із міні-футболу на честь Вадима Гетьмана став ювілейним, десятим за ліком. Із цієї нагоди земляки, мешканці інших сіл району зібралися не лише для того, щоб повболівати за свої команди. Вони згадували Вадима Петровича, спілкувалися, відпочивали, смакували кулешем. Перед початком футбольних баталій було піднято Державний прапор України, вихованці циркової студії «Юність» виконали патріотичну композицію.

Цього разу за перехідний кубок імені Вадима Гетьмана змагалися 14 чоловічих і 5 жіночих команд із сіл Лубенщини. Перемогу серед чоловіків здобули господарі. Тріумфували також футболістки із команди села Засулля. Ініціаторам і кращим гравцям ювілейного турніру снітинський сільський голова Сергій Мануйленко вручив футболки з відповідним написом (на знімку).

Полтавська область.

Фото з сайту Лубенської РДА.