У Рівному співробітники СБУ викрили приватного виконавця та двох державних реєстраторів на незаконній зміні майнових прав в електронних базах Мін’юсту, внаслідок чого реальним власникам завдано збитків на понад 20 мільйонів гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи одного з місцевих комунальних підприємств за змовою з представниками кримінальних кіл регіону здійснювали протиправну перереєстрацію нерухомості. За винагороду вони систематично вносили неправдиві відомості до державних баз даних, що сприяло легалізації рейдерських захоплень підприємств та нерухомого майна.

Приватного виконавця правоохоронці затримали в одній із кав’ярень Рівного під час одержання 34 тисяч гривень — другої частини неправомірної вигоди за відчуження нерухомого майна. Загалом за цю оборудку зловмисники отримали 
65 тисяч гривень.

Проведено низку обшуків за місцем реєстрації комунального підприємства. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили претензійні судові документи та інші докази, що підтверджують неправомірну діяльність групи.

Про це «Голосу України» повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.