Наразі встановлено, що для митного оформлення вантажу зловмисники надавали сертифікати про походження деревини з неправдивою інформацією щодо якості та кількості лісопродукції, які суттєво відрізнялися від відомостей, вказаних в інших товаросупровідних документах.

У рамках цього кримінального провадження, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області, 13 серпня на митному посту «Дякове» правоохоронцями затримано партію деревини під час чергової спроби митного оформлення за фіктивними документами. Вартість вилученої деревини становить приблизно 138 тис. грн.

Триває подальше досудове розслідування.

Водночас. За неналежне виконання службових обов’язків працівників державної лісової охорони Русько-Мокрянського лісництва ДП «Мокрянське ЛМГ» (Тячівський район) прийнято рішення притягнути до відповідальності лісничого, майстра лісу та інших посадових осіб.

Начальник облуправління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга так прокоментував інцидент: «Ми не прикриваємо нікого і не приховуємо факт порушення лісового законодавства. Хочу наголосити, що лісівники навпаки співпрацюють із правоохоронними органами, щоб порушники, незалежно від того, чи то працівники державної лісової охорони, чи інші громадяни, — були притягнуті до відповідальності. Кожен на своєму місці має виконувати покладену на нього роботу, до того ж — якісно і чесно».

Фото: zak.gp.gov.ua