Протягом трьох місяців у рамках оригінального проекту «Вишивана Україна» його виготовляли учні загальноосвітніх шкіл Кропивницького, позашкільних центрів виховання та читачі центральної міської бібліотеки. Перші мережки на полотні у Всесвітній день вишиванки зробили секретар міської ради Андрій Табалов та заступник міського голови Наталія Дзюба, повідомила прес-служба міськради.

А завершальний стібок на вишиваному подарунку місту до Дня Незалежності України від його мешканців зробила народний майстер, член клубу «Ниточка» Зінаїда Андріяшевська (на знімку).

Започатковано оригінальний проект «Вишивана Україна» чотири роки тому за ініціативи міського голови Андрія Райковича.

На панно також вигаптували символічні рядки з віршів Тараса Шевченка, присвячених боротьбі українського народу за свободу і незалежність.

«Презентуватимуть панно на площі перед пам’ятником Кобзарю під час урочистостей у День Незалежності України, як і три попередні вишивані символи», — повідомила одна з авторок проекту, бібліотекар, майстер народної творчості Оксана Монзалевська.

Для виготовлення вишиваного символу України використали майже тисячу метрів чорних та п’ятсот метрів червоних ниток.

Як і інші вишивані символи, панно «Тарас Шевченко» зберігатиметься у міській раді й використовуватиметься під час проведення загальноміських заходів.

Фото з офіційного сайту міської ради Кропивницького.