Майже половина (44%) вважають, що мають можливість реалізувати себе тут. Ще більше таких людей у віці 18—25 років (52%). І тільки 12% переїхали б до іншого міста, якби мали таку можливість.

Опитування проводилося у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що реалізується німецькою урядовою компанією GIZ спільно зі швейцарськими партнерами SECO. З його результатами міську владу ознайомила одна з дослідницьких організацій. Як зазначила її представниця Тетяна Ситник, оптимізм вінничан базується на позитивних змінах, що відбуваються у місті, зокрема, в питаннях благоустрою, безпечності життя, розвитку транспорту, роздрібної торгівлі та громадського харчування тощо.

— Вінничани мають високу емоційну прихильність до свого міста, пишаються ним, сприймають його як гостинне й затишне, — наголошує Тетяна Ситник. — Найвищий рівень довіри в них — до своїх сусідів та жителів міста загалом. Позитивним є баланс довіри до міської влади. 45% опитаних сказали, що отримують необхідні послуги через «Прозорий офіс» і задоволені. Містяни, особливо молодь, схвально відгукуються про електронні сервіси міськради. 77% вінничан користуються міським транспортом і вважають його зручним.

Про зауваження, пропозиції і поради під час опитування також йшлося під час презентації.

— Проведення моніторингів думки громадян передбачено Концепцією інтегрованого розвитку міста до 2030 року, — наголосив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Такі дослідження вкрай важливі для нас, бо дають можливість зрозуміти ставлення громади до проведеної роботи, а також звертають увагу на проблеми, що потрібно розв’язувати.

Фото: misto.vn.ua