Операцію по визволенню населеного пункту здійснили бійці 13-го батальйону тероборони з Чернігівщини. Вночі чотири його підрозділи зайшли у Станицю, а зранку 18 серпня в центрі селища вже був встановлений український прапор.

Біля селищної ради минулої неділі за участі представників органів місцевої влади, громадських організацій, військовослужбовців та місцевих жителів відбулася панахида. Делегації та жителі селища поклали квіти до пам’ятних знаків військовослужбовцям та мирним мешканцям, які загинули під час активних бойових дій.

На честь визволення Станиці, що розташована на лінії розмежування, на центральній площі райцентру висаджено алею Миру та Єдності як символ вічного прагнення до мирного співіснування і злагоди у суспільстві, великий розарій — у пам’ять про загиблих воїнів. Друзі з Волині допомогли встановити Свято-Покровську капличку на КПВВ.

— У цей день ми висловлюємо слова вдячності всім військовослужбовцям ЗСУ, які визволяли Станицю Луганську у 2014-му і нині докладають багато зусиль, аби ми повернулися до мирного життя, — каже голова Станично-Луганської РДА Юрій Золкін.

У заходах, присвячених п’ятій річниці визволення смт Станиці Луганської від незаконних збройних формувань, узяв участь голова Луганської ОДА Віталій Комарницький, а також музиканти Миколаївського військового оркестру 406-ї окремої артбригади імені генерала-хорунжого Олексія Алмазова ВМС ЗСУ, які влаштували для станичан святковий концерт.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.