У контактному зоопарку Херсона, який обожнює дітлашня, несподівано стався «повний контакт»: один з працівників закладу виклав у Інтернеті «героїчний» відеоролик, на якому б’є ногами... ламу, утримувану в одному з вольєрів. Відео цинічних знущань над парнокопитним викликало обурення громадськості і захисників природи, які просто закидали правоохоронні та контролюючі органи скаргами та заявами з вимогами притягти садиста до відповідальності за жорстоке поводження із тваринами.

Перша ж реакція на заклики громади виявилася ще більш нестандартною. У соцмережах з’явився ролик, де учасника «бою» із беззахисною ламою хтось гамселить ременем по голих сідницях.

Та городяни не погодилися, що це достатнє покарання, і домоглися, аби зоопарком зайнялася влада. Насамперед, там побували співробітники Держпродспоживслужби. Одначе ті претензій до закладу, де утримують майже сто єнотів, кенгуру, кроликів, дикобразів та папуг, суттєвих порушень санітарних норм, режиму утримання й годування тварин не знайшли. А от реакція поліції виявилася жорсткішою. Як повідомив власкору «Голосу України» виконувач обов’язків начальника відділу комунікації ГУ Нацполіції Херсонщини Віталій Байдаров, «бій» з ламою кваліфікували як адмінправопорушення (із перспективою штрафу у 3,4-5,1 тисячі гривень). Та вдома колишнього працівника зоопарку правоохоронці не знайшли, той переховується. І не лише від поліції, бо очевидно чимало земляків палко бажають «віддячити» йому за огидний вчинок щодо тварини.

Ілюстративне фото з відкритих джерел.