Документи, що свідчать про початок трудової біографії, активним школярам вручили міський голова Андрій Райкович і секретар міськради Андрій Табалов, повідомляє прес-служба Кропивницької міськради.

Прибираючи парки та сквери, поливаючи дерева, знищуючи бур’яни, хлопці та дівчата у такий спосіб допомагали працівникам КП «Благоустрій» наводити лад у рідному місті. 121 юний трудівник відпрацював на громадських оплачуваних роботах протягом двох тижнів, по чотири години щодня. Кожен отримав від тисячі до півтори тисячі гривень зарплати. Загалом на це виділили з міського бюджету 240 тис. грн.

За інформацією директора комунального підприємства Віктора Луценка, на восьми об’єктах діти вигребли 18 га трави, очистили від неї у парках і скверах п’ять тисяч кв. м доріжок тощо. За словами міського голови Андрія Райковича, кожен із учасників громадських робіт не лише допоміг навести лад, а й побачив та відчув, яка нелегка праця в комунальників. «Я точно знаю, що тепер ви не кинете сміття на газон чи клумбу і за потреби зробите зауваження своїм друзям», — упевнений посадовець.

Кропивницький.