Новий тиждень змін на Донбасі не приніс. Попри режим тиші бойовики не припиняють обстрілювати позиції наших військових. Безпілотники бойовиків не лише наводять вогонь, а й кидають на голови наших бійців міни. За добу (на ранок 20.08) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник лупив поблизу Новотроїцького, Водяного, Талаківки, Павлополя, Лебединського, Опитного з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також окупанти застосували безпілотний літальний апарат, споряджений гранатометним пострілом (ВОГ-25), внаслідок чого один військовослужбовець дістав поранення.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник гатив поблизу Світлодарська з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Як зазначив днями ЗМІ міністр оборони України Степан Полторак, сьогодні армія продовжує розвиток і нарощує обороноздатність, щоб стояти на сторожі територіальної цілісності та незалежності країни. «Протягом 2014—2019 років ЗСУ поставлено понад 11,9 тисячі основних зразків озброєння і військової техніки та майже 1,4 мільйона одиниць засобів ураження. Окрім того, прийнято на озброєння 120 зразків, відновлено справність понад 12 тисяч одиниць військової техніки. Також було вжито заходів щодо опанування виробництва ракет і боєприпасів на національних підприємствах, затверджена Програма ракетобудування. Завершується випробування реактивного комплексу «Вільха», вжито заходів щодо посилення сил і засобів ППО, у тому числі зенітно-ракетного прикриття, впроваджується нова система логістики», — повідомив він.

Ілюстративне фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation