На центральній площі Миру міста Краматорська представники неурядових організацій спільно з агентствами Організації Об’єднаних Націй провели захід, присвячений Всесвітньому дню гуманітарної допомоги.

Підтримку від міжнародних організацій з початку цього року отримали 650 тисяч осіб по різні боки лінії розмежування на сході країни. 64 тисячам із них надано допомогу, в тому числі грошову, на харчування та засоби до існування. Такі цифри навели організатори урочистостей.

Загалом від початку збройної агресії Росії проти України міжнародні партнери (а це 67 неурядових, урядових і міжурядових організацій) залучили для підтримки мешканців східних областей приблизно 500 млн дол. Ці кошти вони спрямували на забезпечення доступу до водопостачання, санітарні послуги та медицину, освіту, підготовку до зими, відновлення пошкоджених під час обстрілів будинків.

Слова вдячності міжнародній спільноті за дієву й своєчасну допомогу висловив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко. Він разом із координаторкою системи ООН в Україні, координаторкою з гуманітарних питань пані Оснат Лубрані поспілкувався із представниками організацій, що діють у регіоні (на знімку). Спільно обговорили подальшу співпрацю.

Для численних відвідувачів заходу організували ігри та конкурси, майстер-класи для дітей, рольові ігри для підлітків та інші розваги. Та особливу увагу приділили ризикам, на які наражаються місцеві мешканці через гуманітарну кризу на сході України. Для дорослої аудиторії відбулися майстер-класи з надання першої допомоги та протидії торгівлі людьми, презентація служби розшуку людей. Просто неба діяли пункти з надання юридичних консультацій. Також поширювали інформаційні матеріали про правильне харчування, відомості щодо процесу розмінування. Люди з інвалідністю долучилися до міні-тренинігу з інклюзії. Відвідувачі також отримали інформацію про роботу гуманітарних організацій, що діють в Україні.

Фото прес-служби ОДА.