Під час засідання робочої комісії з підготовки тристоронньої угоди в Донецькій облдержадміністрації.

Якісніше регулювати сферу трудових відносин та захищати права працівників підприємств і організацій Донеччини. Таке завдання було визначено на засіданні робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проектів територіальної угоди на 2019—2020 роки між Донецькою ОДА, Спільним представницьким органом репрезентативних професійних спілок Донецької області та б’єднанням організацій роботодавців області.

Робоча зустріч, що відбулась у Краматорську під головуванням заступника очільника Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, стала черговим етапом у процесі розробки тристоронньої угоди для соціального захисту працівників регіону та їхніх сімей.

Нагадаємо: цього року Кабінетом Міністрів України було затверджено Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019—2021 роки.

«Маємо продовжувати роботу над розробкою територіальної угоди для того, щоб привести її у відповідність до Генеральної угоди як загальнодержавного документа, — заявив Вадим Філашкін. — Це дасть змогу ефективніше регулювати сферу трудових відносин та забезпечувати захист прав працівників».

Учасники засідання розглянули зміни до низки розділів проекту територіальної угоди на 2019—2020 роки. Ці пункти, зокрема, стосуються соціального та медичного забезпечення працівників усіх форм власності, регулювання відносин між роботодавцями та профспілками та строків дії цієї угоди.

Усі зміни, запропоновані роботодавцями й представниками профспілок, було ухвалено членами комісії та спрямовано для подальшого опрацювання департаменту соціального захисту Донецької облдержадміністрації.

Фото прес-служби Донецької ОДА.