Всеукраїнському проекту «Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів» вже виповнилося п’ять років. Він починався як ідея, яка переросла у великий волонтерський проект за кількістю залучених людей. Плели по всій Україні та в Західній Європі.

У Житомирі теж діє майстерня, учасниці якої багато років плетуть сітки. Керує організацією «Файні маскувальниці» Анастасія Нестерова. Вона розказує: «Почалося все в далекому 2014-му. Я прочитала восени, що в Житомирі плетуть маскувальні сітки, поїхала і навчилась. Далі виникла думка створити такий же осередок.

Почали плести разом із учнями в ЗОШ № 6 міста Житомира. Першу основу нам допомогла придбати Ірина Самарцева, ми все зробили, і нам сподобалося. Сьогодні ми закуповуємо основи за гуртовими цінами у виробника в Харкові, з інтервалом раз на два-три місяці».

Основна робота «бджілок» триває вдома, де жінки зшивають шматочки для їх вплетення у маскувальну сітку. Сіток плетуть два види: темні — літні і зимові — білі. За цей період маскувальниці сплели понад 15 тисяч квадратних метрів сітки. У команді десь п’ятнадцять осіб, жінки дуже здружилися між собою, тому із задоволенням спільно проводять різні свята. Нині волонтерки потребують білу матерію та вільні руки.