У середу Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту в за-критому режимі та залишив постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою без зміни. Про це повідомив адвокат Микола Полозов. Він відмовився коментувати нещодавню інформацію російських ЗМІ щодо повернення в Україну бранців Кремля, щоб «не нашкодити необережним словом» тим процесам, які нині відбуваються.

«Це не перша спроба вийти на якісь домовленості. І до цього все доходило буквально до фінальної стадії — і все зривалося. Є певні сили, зацікавлені в тому, щоб повернення українських військовополонених і політв’язнів затягувалося», — пояснив він.

Водночас у Лефортово, де нині перебувають усі 24 полонені моряки, днями доставили ще вісьмох українців. Про це повідомляє УНН із посиланням на російський політичний Telegram-канал «Незыгарь Brief». Керівництво слідчого ізолятора усно підтвердило перебування в них п’ятьох українських засуджених: Володимира Балуха, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Романа Сущенка. Ще про двох ув’язнених — Олексія Сизоновича та Євгена Панова — поінформувала російська правозахисниця Вікторія Івлєва.

До речі, нещодавно російське видання «Коммерсант», посилаючись на власні джерела, повідомило, що Україна та Росія вийшли на фінальну стадію узгодження обміну ув’язнених. За їх даними, наших моряків можуть звільнити вже до кінця серпня. Інші політв’язні, переведені до Москви, також мають шанс поповнити списки на обмін.