До Дня Незалежності майстрині з краматорського українського розмовного клубу «Файно» вишили бісером орнаменти всіх областей на дерев’яній мапі України, повідомила керівник клубу Оксана Муравльова.

«До Дня Незалежності України майстрині клубу втілили унікальний проект — вишивання дерев’яної мапи України. Кожна область на карті була вишита окремо, а потім усі вони зібрані у великий пазл єдності нашої держави», — розповіла Оксана Муравльова.

Вишивання мапи відбувалося в Центральній дитячій бібліотеці Краматорська. Мапа складається з окремих дерев’яних фрагментів, які за конфігурацією повторюють межі областей України. Виготовлені фрагменти клубу «Файно» надала родина Поколенків із Костянтинівки. А майстрині вишивали їх бісером через спеціальні отвори.

Над створенням незвичайної мапи працювали не лише умільці, а й жителі Краматорська, які побажали долучитися до процесу. Очікувалося, що на вишивання знадобиться більше двадцяти днів, проте спільними зусиллями вдалося впоратися набагато швидше — за сім.

«Ця карта і до вишивки була гарною, на наш погляд, але завдяки десяткам талановитих рук дітей, жінок та чоловіків, їхньому натхненню і терпінню вона стала неймовірною! Дяка всім, хто долучився до її створення!» — зазначила Наталя Поколенко, яка стала однією з ініціаторок проекту.

Робота є повністю волонтерською, заготовку карти майстрині прийняли як подарунок. Тепер активісти клубу «Файно» сподіваються, що знайдуться небайдужі люди, котрі допоможуть оформити карту в рамку.

Презентація дерев’яної вишитої мапи України відбудеться на День Незалежності,

24 серпня, в краматорському парку імені Пушкіна, після чого її передадуть на зберігання до дитячої бібліотеки.

Донецька область.