На знімку: Погода дає можливість вести роботи на об’їзній дорозі майже весь світловий день.

Автомобільна дорога Н-22 Устилуг—Луцьк—Рівне, що є під’їзною до цього КПП, завдовжки майже два кілометри і нині проходить центральними вулицями прикордонного Устилуга, що спричиняє безліч незручностей його жителям і тим, хто перетинає тут україно-польський кордон.

— Задля розвантаження населеного пункту від транспортного потоку та забезпечення під’їзду до КПП в його обхід реконструкція дороги Н-22 була передбачена ще на початку 2000-х років. Ділянку довжиною 2,5 кілометра ввели в експлуатацію ще у 2002-му.

Відтоді роботи зупинилися на тривалий термін. Це найдовший волинський дорожній довгобуд. Проте невдовзі всі роботи буде завершено, — розповідає начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

— На сьогодні підряднику залишилося прокласти верхній, чистовий шар асфальту та облаштувати територію: встановити бордюри, освітлення, зробити розмітку. Окрім того, ми плануємо рекультивувати землю навколо та зробити ділянку інвестиційно привабливою, — уточнює заступник голови Волинської облдержадміністрації Валентин Цьось.

Зауважимо: автошлях будують коштом державного бюджету. Загальна вартість проекту — майже 36 мільйонів гривень.

Фото відділу інформаційної політики облдержадміністрації.