Противник обстрілював позиції наших військових із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив поблизу Водяного, Лебединського, Павлополя з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог лупив поблизу Новолуганського, Травневого, Шумів, Луганського з мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
«Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення», — зазначили в штабі.

Єдине місце на Донбасі, де нині вдалося насправді припинити вогонь — це Станиця Луганська. Після розведення сил уже понад місяць тут повна тиша. На решті ділянок фронту фактично щодня нові провокації, нові бої й нові втрати. За даними 

Міноборони, за місяць так званого «хлібного перемир’я», з 21 липня по 20 серпня, у зоні проведення операції Об’єднаних сил унаслідок обстрілів бойовиків загинули вісім військовослужбовців.