До 2014 року Валерій Полін (на знімку) із міста Сарни, що на Рівненщині, жив розміреним життям. Та одразу після анексії Криму дізнався від знайомого, що у військкоматі формують списки добровольців, тож, не вагаючись, записався.

Отримавши повістку, потрапив у третю хвилю мобілізації у 128-му Мукачівську гірсько-піхотну (тепер гірсько-штурмову) бригаду. Впродовж місяця перебував на полігонах, ще місяць — у лісовому таборі, а з жовтня по лютий — безпосередньо в Дебальцевому. Він пережив не одну тяжку контузію, дістав поранення, але додому повернувся живим.

У Валерія Поліна не тільки статус учасника бойових дій, він — інвалід війни. Має державну нагороду — медаль «Захиснику Вітчизни», нагрудний знак «Учасник АТО», відзнаку Президента «За участь в антитерористичній операції».

Валерій Полін народився 24 серпня. Цьогоріч йому виповнилося 50. Перебуваючи в госпіталях, намагався аналізувати своє життя. Діти вже дорослі (син Олексій також був в АТО), дерев посадив багато, пройшов воєнні випробування — півстоліття прожито не даремно.

Сарни Рівненської області.

Фото Василя СОСЮКА.