Майже три десятки мирних ужгородських протестувальників перед будівлею Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради через гучномовець скандували, звертаючись до чиновників: «Ставайте разом з нами!». Депутатів облради закликали зібратися й висловити свою думку щодо останніх подій у державі.

Активіст ужгородського Євромайдану Василь Маняк заявив журналістам, що в Україні настав той час, коли кожен повинен прийняти для себе рішення: ким хоче бути — громадянином вільної держави чи рабом.

А в неділю опівдні ужгородці й демонстранти з інших міст та районів області збиралися на віче протесту «Диктатурі — ні!». Вони ухвалили рішення, що ужгородський Євромайдан оголошує мобілізацію людей та ресурсів з метою відправки організованих груп до Києва; звернулися до лідерів опозиції з вимогою негайно визначити єдиного лідера протестного руху і закликали всіх закарпатців зібратися у понеділок зранку біля облдержадміністрації.

Перед тим, у суботу, ужгородський автомайдан заявив свій протест проти диктатури черговим автопробігом, що об’єднав кордон України зі Словаччиною — в Ужгороді та з Угорщиною — в Чопі. В акції взяло участь майже тридцять автівок.

Варто також додати, що голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида 20 січня зустрівся із представниками мітингувальників. На зустрічі також були присутні представники ЗМІ. Від мітингувальників прийшли Павло Гомонай, Юрій Світлик та Василь Маняк. Активісти зазначили: вимоги до представників влади залишаються незмінними. Вони також питали про те, чи беруть закарпатські правоохоронці участь у подіях у столиці.

Ужгород.

 

Під час зустрічі представників мітингувальників з головою ОДА Олександром Ледидою (крайній праворуч).

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.