Розв’язувати проблеми країни «миром і здоровим глуздом» закликав голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної організації Партії регіонів Андрій Шишацький у своєму зверненні до мешканців регіону. «Ми бачимо: опозиція не в змозі керувати ситуацією і злочинно намагається уникнути відповідальності за те, що нині відбувається в Києві. А ті, хто сьогодні взяв до рук кийки і каміння, дискредитують демократичні цінності. Саме проти таких дій спрямовані нещодавно прийняті Верховною Радою закони», — йдеться в документі.

Очільник області вважає, що «агресії, екстремізму і провокаціям має бути поставлено надійний заслін», а всіх причетних до заворушень і кровопролиття — притягнуто до відповідальності. «В цей непростий для країни час трудовий Донбас рішуче висловлює підтримку і довіру своєму Президенту Віктору Федоровичу Януковичу», — запевнив голова обласної організації партії. Андрій Шишацький закликав напередодні Дня Соборності України «об’єднатися заради єдиної, неподільної і незалежної України».

Тим часом активісти донецького Євромайдану та журналісти, які постійно висвітлюють події на ньому, заявили про те, що отримують особисті погрози через Інтернет і телефон. З одного й того самого номера на адресу опозиціонерів надійшли смс-повідомлення з текстом: «Ты перешла (перешел) все границы, ты за это ответишь!!! За тобой приедут». Крім того, в соціальній мережі Facebook журналістці Катерині Жемчужниковій прийшло повідомлення: «Дописалась СУЧАРА! ТЫ виновата в том, что происходит в столице! Забудь кто твои друзья, засунь себе поглубже орудие труда ПИСАКА. Собирай шмотье и БЕГИ иначе будешь висеть и гореть как автобус Киеве». Подібний текст отримав і журналіст Олексій Мацука. Відправник виявився той самий, а його профіль у соціальній мережі був одразу знищений. Крім того, подібні письмові погрози у соціальній мережі та електронною поштою надійшли журналістам Денису Казанському, Катерині Яковленко та юристу Вользі Шейко, зазначають активісти Євромайдану.

Донецька область.