Майже п’ять тисяч першокласників 1 вересня сядуть за парти у школах Вінниці. Кожен з них отримає «Книгу вінницького школяра» — яскраво ілюстроване видання про рідний край (на знімку). Створення такого «підручника» ініціював міський голова Сергій Моргунов. Над підготовкою матеріалу працювали фахівці департаменту освіти міськради та комунальної установи «Міський методичний кабінет».

— Уперше надрукували книжку торік. Нинішнє видання доповнене новими подіями і фактами, що відбулися упродовж року, — розповіла «Голосу України» керівник департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

На сторінках видання у доступній формі розповідається про символи держави і рідного міста, про відомих людей, подано опис важливих історичних подій. Є матеріал про цікавинки природи. Вміщено перелік позашкільних навчальних закладів з адресами і телефонами, які, за бажанням, можуть відвідувати учні.

— Таку книжку діти пригортають до серця, — розповіла вчителька однієї зі шкіл. — Бачила це особисто у минулому році.

Крім того, на кожен перший клас передадуть «Живі абетки для вивчення англійської мови». Таку назву мають інтерактивні підручники, у яких вміщено коди. Якщо на нього навести один із гаджетів, зображена картинка «оживає».

Фото з сайту Вінницької міськради.