Батьки з п’ятьма дітьми віком від одного до одинадцяти років, котрі приїхали з Рівненщини до приватного пансіонату в курортному селищі Залізний Порт, потрапили до Голопристанської районної лікарні з гострим гастроентероколітом. Як з’ясувалося, до того хворі поласували на пляжі вареними креветками, купленими в невідомої особи. І це далеко не перший такий факт. До цього до тієї ж Голопристанської ЦРЛ потрапили ще вісімнадцять відпочивальників із різних регіонів України та навіть Білорусі.

Утім, до ФАПів та амбулаторій не тільки Залізного Порту, а й інших населених пунктів по всьому узбережжю пацієнти з симптомами харчового отруєння звертаються чи не щодня. Довірливі гості, як правило, спокушаються тими ж вареними креветками, шашличками із мідій та рапанів — їх усюди пропонують на пляжах «дикі» торговці. При цьому морепродукти невідомого походження у спеку годинами тягають у пластикових відрах. Тож дегустація перетворюється на небезпечну лотерею смерті. Але при цьому нелегальній торгівлі навіть не намагаються покласти край ані поліцейські, ані співробітники Держпродспоживслужби.