Шлях до такого оновлення був непростим.

Насамперед з огляду на те, що згаданий медичний заклад тривалий час належав Південній залізниці й був досить престижним в обласному центрі. Але поступово для залізничників «їхня» лікарня перетворилася на таку собі валізу без ручки й, звісно, деградувала. Досить сказати, що востаннє тут ремонтували приміщення три десятиліття тому. Та й медобладнання за той час стало «допотопним»...

І це при тому, що послугами фахівців згаданого медзакладу здавна користуються мешканці одразу кількох мікрорайонів Полтави, зокрема й віддалених, для яких іншої альтернативи поблизу просто немає. За таких умов навесні 2016 року ту державну «залізничну» лікарню взяли на баланс міста, вона стала комунальним закладом (віднедавна — підприємством). Саме тоді у повпредів обласного центру з’явилися правові підстави й, власне, можливість вкладати кошти в його осучаснення.

Загалом на капітальні ремонти зі скарбниці громади було виділено 21 млн 491 тис. грн. Тут з’явилася надсучасна лапароскопічна стійка, за допомогою якої хірурги виконують досить складні й водночас малотравматичні операції, на базі третьої міськлікарні почала діяти й кафедра малоінвазивної хірургії Української медичної стоматологічної академії. Тепер в оновленому приймальному відділенні надавати кваліфіковану меддопомогу можна цілодобово. Наближаючись до європейських стандартів медицини, його забезпечили всім необхідним для здійснення реанімаційних заходів.