За добу (на ранок 29.08) бойовики дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції наших військових із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними прес-центру ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти лупили поблизу Лебединського, Павлополя, Верхньошироківського, Водяного, Широкиного з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив поблизу Новолуганського, Зайцевого, Новотошківського, Південного, Майорська із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 і 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Унаслідок обстрілів жоден військовослужбовець не постраждав. Неподалік Широкиного з напрямку Саханки, очевидно з метою завдання максимальної шкоди військовослужбовцям Об’єднаних сил, ворог застосував безпілотний літальний апарат з підвісом, на якому був закріплений для скидання гранатометний постріл (ВОГ-17)», — зазначили в штабі.