Об’єкту в Гошеві — пильна увага влади.

Фото автора.

У селі Гошів Долинського району споруджують навчально-культурний комплекс. За проектом там мають розміститися дошкільний освітній заклад, початкова школа та клуб.

«У Гошеві — 2 тис. 100 мешканців, багато молоді. Школярі навчаються в старій, ще австрійській школі. Багато хто їздить на навчання до сусідніх Болехова, Долини. В новому комплексі проектом передбачено й чотири дошкільні групи», — розповідає голова Гошівської сільської ради Віра Яремко. І уточнює, торік із сільського бюджету виділили на будівництво 500 тис. грн, цьогоріч — уже 300. Допомагає районна та обласна влада. Мають сподівання й на підтримку держави.

Голова Долинської райради Іван Данилів повідомив, що реконструкцію об’єкта розпочали 2017-го. Кошторисна вартість за проектом — 53 млн грн. Вже освоєно 6,5 млн грн. Споруджено три поверхи будівлі. Для завершення робіт і введення комплексу в експлуатацію не вистачає 46 млн.

«Три роки поспіль ми подаємо цей об’єкт на конкурс проектів Державного фонду регіонального розвитку. В січні за клопотанням районної ради з ДФРР було передбачене фінансування в обсязі      5 млн грн. Однак ці кошти чомусь (не без участі колишнього нардепа від нашого округу) перекинули на очисні споруди в Перегінському», — наголошує Іван Данилів.

У рамках робочої поїздки в Долинський район голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль оглянув будівництво навчально-культурного комплексу в селі Гошів. Керівник наголосив на тому, що Долинська райрада є добрим прикладом співпраці місцевого самоврядування та влади щодо залучення коштів із бюджетів усіх рівнів.

«Під час спорудження об’єктів соціальної інфраструктури треба враховувати економічні показники доцільності та демографічну ситуацію в кожному населеному пункті. Саме такі об’єкти швидко і якісно будуватимуться та належним чином берегтимуться громадою, бо вона знає ціну докладеним зусиллям», — зазначив Денис Шмигаль.