Студентам, школярам та їхнім батькам, викладачам, учителям, організаторам освіти

Від імені Комітету з питань науки і освіти щиро вітаю вас з Днем знань. В усі часи освіта в Україні посідала першорядне, особливе місце. Адже інтерес до знань, потяг до освіченості і духовності закладені в генетичний код українського народу.

Нині, коли ми будуємо нову демократичну, правову, заможну і могутню Україну, незмірно зростає роль освіти як фундаментальної основи державного устрою, головного чинника її соціально-економічного розвитку. Адже освічені люди є найбільшим багатством і головним капіталом нашої країни, запорукою її успіху та процвітання. Тому необхідно створити всі законодавчі передумови для збереження, розвитку і примноження цього капіталу.

Перед нами постали нові завдання, пов’язані зі складністю та масштабністю розвитку сфери освіти України в контексті цивілізаційних змін і викликів. У першу чергу, це формування особистості, яка є успішною, щасливою та конкурентоспроможною в сучасному світі, для якої знання, творчість — фундамент життя. Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, усвідомлюючи свою відповідальність перед українським народом, і надалі буде здійснювати послідовні кроки з метою удосконалення освітнього законодавства, адже йдеться про майбутнє нації та перспективи розвитку української держави.

У цей святковий день висловлюю глибоку повагу педагогічним та науково-педагогічним працівникам, науковцям, без яких неможливо забезпечити успішне реформування освітньої галузі і які попри усі негаразди високо тримають планку української освіти. Бажаю учням і студентам, учителям та викладачам творчої наснаги і наполегливості у навчанні та роботі, а головне — усвідомлення особистої відповідальності за майбутнє України.

Зичу усім міцного здоров’я, невичерпної творчої енергії та нових звершень на благо України.

У добру путь, друзі!

З повагою Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій БАБАК.