Служителі Феміди розглянули клопотання позивача — Фармацевтичної фірми «Дарниця» щодо залучення компанії «Фармак» як співвідповідача та клопотання АТ «Фармак» про притягнення до висновку соціологічного опитування споживачів по ДВ «Корвалол Corvalolum» як доказ у цій судовій справі. Обидва вони були задоволені в повному обсязі. Підготовче засідання відклали до 4 вересня 2019 року.

Нагадаємо, що на ринку фармацевтики битва за «Корвалол» — найгучніший скандал останніх років. Власники компанії «Фармак» переконують: ліки під цією торговою маркою мають право випускати лише вони. А сам бренд юридично захищений в 14 країнах Європи та Азії. «Голос України» вже неодноразово публікував на своїх сторінках матеріали, пов’язані з розглядом судового спору щодо знака для товарів і послуг «Корвалол».

«Ми захищаємо своє ексклюзивне право на добре відоме позначення «Корвалол Corvalolum». Скажу декілька тез стосовно Єдиного державного реєстру добре відомих знаків. Згідно з чинним законодавством України його не існує. Є лише Перелік, який ведеться уповноваженою установою.

 Добре відомий знак «Корвалол Corvalolum» на сьогодні є чинним незалежно від наявності або відсутності в Переліку.

Таким чином рішення Апеляційної палати Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 20.06.2017 р. про визнання знака «Корвалол Corvalolum» добре відомим в Україні на ім’я Акціонерного товариства «Фармак» для товарів 5-го класу МКТП станом на 01.12.2002 р. та наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 19.07.2017 р. № 1037 є дійсними і не є скасованими, тобто зазначені рішення і наказ є такими, що набули чинності з дати їх прийняття і продовжують залишатися чинними», — зазначив під час судового засідання директор з правового забезпечення АТ «Фармак» Дмитро Таранчук (на знімку).