Як повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu, на думку глави держави, майбутні реформи мають підвищити довіру громадян до судової системи. «Реформи, які було проведено, щоб наша система правосуддя працювала ідеально, в повній відповідності із законами й в ім’я зміцнення довіри до судової системи, відіграють важливу роль у нашому прагненні привести нашу країну до світлого майбутнього», -цитує Anadolu слова президента перед відкриттям нового судового року, який почався в перший понеділок вересня.

Ердоган нагадав, що невдалий державний переворот у 2016 році став справжнім випробуванням для судових органів країни, які довели, що є справжньою опорою і силою нації в боротьбі зі змовниками й зрадниками. «Функціонування дійсно незалежної і неупередженої судової системи, яка прагне до єдності, сили й виживання нашої нації і змушує нас пишатися її справедливими рішеннями, має величезне значення», — наголосив президент. На його думку, надійна система правосуддя є найкращою гарантією соціального миру й спільного співіснування представників різних етносів у країні.

Реджеп Ердоган запевнив, що в ході підготовки до 100-річного ювілею утворення Республіки Туреччина, який відзначатиметься у 2023-му, уряд продовжить роботу стосовно підвищення демократичних стандартів і зміцнення прав та свобод людини в демократичній державі.