Староста Бережниці Богдан Мазур і народний депутат Едуард Прощук  (зліва направо). 
 


Народний депутат Ігор Фріс.

 


Народний депутат Оксана Савчук. 

Фото з офіційних сторінок народних депутатів у Фейсбуці.

Сім мандатів у Верховній Раді отримали представники Івано-Франківської області через делегування повноважень у 83—89-му одномандатних виборчих округах. Це Оксана Савчук (ВО «Свобода»), Ігор Фріс, Едуард Прощук, Олександр Матусевич, Зіновій Андрійович, Андрій Іванчук, Володимир Тимофійчук (усі — партія «Слуга народу»).

Як представники цієї ж партії прикарпатці отримали ще чотири мандати. Це Олег Марусяк, Роман Мулик, Василь Мокан та Олена Вінтоняк.

Головна присяга

29 серпня вперше відзначали День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії.

Свій перший робочий день народний депутат Оксана Савчук розпочала із Майдану Незалежності. На Алеї Героїв Небесної Сотні вклонилася пам’яті захисників Вітчизни. Ніби звіт перед одним із наймолодших — франківчанином Романом Гуриком. За благословенням — до сотника Майдану Сергія Дідича.

«Доводилося складати декілька головних присяг. Перша — Вітчизні та Богу — в «Пласті». Ще дві — коли вперше обрали депутатом Івано-Франківської міськради. Нині складаю присягу перед усім народом Української держави. Відчуваю велику відповідальність. Дякую за довіру та підтримку в такий вагомий момент», — звернулася до своїх виборців Оксана Савчук.

Ігор Фріс отримав посвідчення народного депутата за номером 290. Двадцять років тому, коли зареєстрував свою нотаріальну діяльність, посвідчення було за № 29.

«Свого часу, складаючи присягу нотаріуса, впевнено вирішив займатися тим, що гарантує юридичну вірогідність та безспірність нотаріальних актів. Нині, отримуючи посвідчення народного депутата та підписуючи Присягу, ще раз відчув те саме схвилювання за права та право, за гарантію та обов’язок, за безспірність та відповідальність. Впевнений, що робота в Раді забезпечить дотримання цих постулатів, з якими йду життям», — наголосив Ігор Фріс.

Дбати про благо краю

Перед від’їздом до Києва народний депутат Едуард Прощук відвідав свій виборчий округ. Вразило, що в селі Бережниця Калуського району нарешті розпочали ремонт дороги, вщент зруйнованої червневою повінню.

Округ потребує відновлення інфраструктури, особливо місцевих доріг.

Через те, що її давно належно не обслуговували, шляховики змушені істотно коригувати висоту асфальтного покриття на автодорозі Підмихайля — Бережниця.

«Ремонтники обіцяють гарантію сім років. Сподіваюся, що так і буде. Потребують облаштування придорожні смуги. Також обговорили зі старостою села Бережниця Богданом Мазуром потребу перекриття Народного дому, теж пошкодженого повінню.

Роботи багато! Попереду — сесійні тижні, а потім — знову на свій округ», — означив початок своєї роботи Едуард Прощук.