На Багамських островах жертвами потужного тропічного буревію «Доріан», який лютує тут з першого вересня, стало щонайменше п’ятеро осіб, ще 21 людину травмовано. Про це повідомив прем’єр-міністр Співдружності Багамських Островів Г’юберт Мінніс, пише DW з посилання на місцеві ЗМІ. Він також визнав, що багато мешканців Багамських островів потребують негайної допомоги, але відповідні служби зможуть надати її лише після того, як вщухнуть сильні пориви вітру. «Ми переживаємо історичну трагедію», — заявив Мінніс.

Зрозуміти масштаб збитку, до якого привела стихія, поки що не можливо. В оприлюднених у соцмережах відео та фото видно, як негода повалила стовпи, перекинула автомобілі, а масивні хвилі накочувалися на береги. Зруйновано щонайменше 13 тисяч будинків.

У базованому в Маямі (США) Національному ураганному центрі заявили, що категорія урагану знижена з найвищої п’ятої на четверту. За даними експертів, епіцентр стихії учора розташовувався на відстані 170 кілометрів від узбережжя Флориди, але будь-якого моменту міг обрушитися на американське узбережжя. У зв’язку з цим влада Південної Кароліни, Джорджії і Флориди оголосила евакуацію понад мільйона осіб. Раніше губернатор Флориди Рон Десантіс закликав жителів підготуватися до наближення урагану і запастися їжею на тиждень. 

Метеорологи побоюються, що «Доріан» може стати найсильнішим ураганом майже за 30 років у цьому регіоні. Збитки від негоди, за прогнозами аналітиків UBS Group, можуть становити від 25 до 40 мільярдів доларів. Фахівці вважають, що стихійне лихо буде «найдорожчим» за останні роки, повідомляє Bloomberg.