Присутня на урочистостях перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка та заступник голови обласної ради Сергій Басараб наголосили на спільних зусиллях влади та органів місцевого самоврядування для того, щоб у довгобуді нарешті справили новосілля.

Нова школа обійшлася в майже 50 млн грн, левова частка — із Державного фонду регіонального розвитку. «Добрий приклад, коли тандемом громади та влади всіх рівнів вдалося досягнути такого вагомого результату», — наголосила Марія Савка, а заодно подякувала за це голові РДА Франку Єжаку, сільському голові Ігорю Вінтоняку й представнику батьківської ради школи Світлані Зваричевській.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА Оксана Савчук повідомила, що загалом у районі майже сім тисяч школярів мають належний доступ до освітніх послуг.

Ще одна «освітянська» подія із цього району сколихнула днями Івано-Франківщину. У Богородчанській школі під час червневої негоди зірвало дах. Але ж його наново перекривали в 2014-2015 роках. Цим фактом зацікавилися правоохоронці. Щодо виконавців робіт відкрито кримінальне провадження.

Івано-Франківська область.

Фото надано Раковецькою школою.