На знімку: під час проведення міжнародної акції «Нащадки вільних» ім. князя Костянтина Острозького.

Команди з України, Литовської Республіки та Республіки Польща долучилися до цього форуму, спрямованого на згуртування та об’єднання зусиль молоді, готової до захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Акцію було організовано колишнім Міністерством молоді та спорту України спільно з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації у партнерстві з громадськими організаціями «Український Легіон» та «Юнацький корпус».

Упродовж тижня учасники акції вдосконалювали свої знання та навички на кількох локаціях.

Юнаки та дівчата знайомились із основними правилами безпечного поводження зі зброєю, навчалися кібербезпеки, засвоювали основні психологічні прийоми поведінки в критичних ситуаціях тощо. Інспектори відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Одеській області провели з командами бесіду на тему «Запобігання насильству над дітьми та булінгу».

На урочистому відкритті молодих людей привітав начальник відділу національно-патріотичного виховання колишнього Мінмолодьспорту Микола Ляхович.

«Відтоді як у 2015 році національно-патріотичне виховання стало одним зі стратегічних завдань уряду України, ми вже вчетверте проводимо цей унікальний міжнародний проект, — зазначив він. — Цьогоріч до акції «Нащадки вільних» ім. князя Костянтина Острозького долучилися команди молодіжних лідерів із трьох європейських країн, щоб обмінятися досвідом патріотичного виховання, історією боротьби за незалежність своїх народів на початку ХХ століття».

За словами посадовця, міжнародний проект став чудовою нагодою для історичних спогадів про те, як сотні років тому наш спільний герой князь Костянтин Острозький на чолі україно-польсько-литовського війська розбив московські полчища під Оршею, коли вони вкотре намагалися поневолити вільні європейські народи.

«Сьогодні наші друзі з Литви і Польщі стоять у перших лавах обстоювання територіальної цілісності України на міжнародному рівні. Саме тому наше завдання — зберегти і розвинути дружні зв’язки, особливо між патріотичними середовищами наших країн», — зауважив Микола Ляхович.

Учасники міжнародної акції обмінялися досвідом щодо збільшення кількості молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності, сучасних систем у сфері національно-патріотичного виховання та узагальнили найкращі практики у цій галузі.

На завершення акції начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна подякувала всім за небайдужість до майбутнього нашої країни.

Фото прес-служби ОДА.