У супроводі представника Спільного центру з контролю та координації режиму припинення вогню на Донбасі до місця розбору фортифікаційної споруди вже доправили кран, автонавантажувач, аварійно-рятувальний автомобіль тощо. Роботи з повного демонтажу завершено.

Представник СЦКК укотре повідомив СММ ОБСЄ, що українська сторона готова розпочати прибирання території під мостом для подальшого відновлення зруйнованої частини об’єкта. Але представники СММ ОБСЄ не дали гарантій безпеки з боку «ЛНР», отже, роботи 3 вересня не проводили.

Чотири піротехнічні підрозділи ДСНС цього дня розміновували ґрунтову дорогу, яку планують використовувати як технологічну для під’їзду будівельної техніки. Її обстежили майже всю, але за 200 метрів від зламу мосту роботи зупинили, бо СММ ОБСЄ знову не дала гарантій безпеки. Представники «ЛНР» висувають дедалі незрозуміліші вимоги щодо деталізації запланованих робіт, наполягають на наданні їм проекту будівництва мосту.

Візуально можна спостерігати, що з боку бойовиків на відстані приблизно десяти метрів від зламу мосту продовжує стояти будка типу «кунг» із написом «СЦКК». Ця тимчасова споруда створюватиме реальні перешкоди під час будівництва, отже, сьогодні ще зарано стверджувати, що «ЛНР» уже демонтувала всі свої споруди.