Документ, зокрема, змусить уряд вимагати тримісячного відтермінування Brexit. Як інформує ВВС, за цю ініціативу, що протягом одного дня пройшла всі три читання, проголосували 327 депутатів, проти — 299.

Документ передбачає, що прем’єр-міністру доведеться до 19 жовтня або затвердити угоду про вихід країни зі спільноти в парламенті, або отримати від депутатів згоду на Brexit без угоди. Після закінчення цього терміну йому доведеться подати запит на відтермінування «розлучення» з ЄС до 31 січня 2020 року. Всупереч звичайній практиці, законопроект навіть містить конкретну форму прохання, із яким в такому випадку Борис Джонсон має звернутися до голови Європейської Ради. Якщо ЄС висуне якусь іншу дату, в британського прем’єра буде два дні на розгляд такої пропозиції. За цей час парламентарії, а не уряд матимуть можливість погодитися з пропозицією або ж відкинути її. Учора законопроект розпочали розглядати в Палаті лордів.

Одразу після голосування стосовно Brexit Борис Джонсон офіційно запропонував провести позачергові парламентські вибори до 15 жовтня — за два дні до саміту ЄС, на якому вирішуватиметься питання виходу країни зі спільноти. Проте і цю пропозицію Джонсона парламентарії відхилили. Утім, прем’єр ще раз може внести пропозицію щодо позачергових виборів — за іншою процедурою, пише ВВС.