Відповідне рішення було ухвалено на першому засіданні комітету.

Як повідомив голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, станом на четверте вересня у Верховній Раді зареєстровано вісім законопроектів, щодо яких комітет визначено головним. Із них три — ухвалені в першому читанні Верховною Радою восьмого скликання, і комітет має підготувати їх до другого читання. Ще п’ять законопроектів подано вперше.

Крім того, 14 законопроектів члени комітету мають розглянути на своїх засіданнях і внести свої зауваження і пропозиції до профільних комітетів.

Водночас народні депутати створили шість підкомітетів та обрали голів чотирьох із них. Так, створено підкомітети: з питань раннього розвитку і дошкільної освіти (голова Володимир Воронов); з питань середньої освіти, інклюзивної освіти та питань освіти на тимчасово окупованих територіях (голова Олена Лис); з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти (голова Ольга Коваль); з питань вищої освіти (голова Валерій Колюх); з питань науки та інновацій та з питань освіти впродовж життя і позашкільної освіти.

Організаційне засідання комітету буде продовжено у понеділок, дев’ятого вересня. На ньому, серед іншого, планується затвердити план роботи комітету на період другої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання і визначитися зі складом робочої групи з підготовки до другого читання проекту закону «Про повну загальну середню освіту» (№ 0901).

А ще народні депутати вирішили відмовитися від друкування паперових копій документів, які готує секретаріат для засідань комітету, адже обранці отримують їх в електронному вигляді.

Вл. інф.