Він проїхав мотоциклом до найпівнічнішої точки Європи - мису Нордкап у Норвегії і назад. Загалом 54-річний чернівчанин подолав 9066 км і побував у дев’яти країнах.

"Переважно їдуть просто на Нордкап та одразу повертаються назад. Я ж навпаки - хотів іще побачити видатні місця Норвегії. Вдалося побувати на Лофотенських островах, у містах Тронхеймі та Бергені, на Атлантичній дорозі, Сходах тролів, Гейрангер-фіорді, Язику троля. Їздив одним із найдовших тунелів - 25 км, бачив церкву вікінгів у Боргунді, якій близько тисячі років. Заїхав до друзів у Ліллехаммері, там відвідав палац спорту, де українка Оксана Баюл виборола золоту медаль Олімпіади-1994.

Загалом проїхав 9066 км і 9 країн: Польщу, Латвію, Литву, Естонію, Фінляндію, Норвегію, Швецію, Данію та Німеччину. Провів у дорозі 22 дні: виїхав 5 серпня, а повернувся 27-го. На рівнинній місцевості за день проїжджав близько 800 км, у горах – 300-400 км. Мене багато хто підтримував, жоден не відмовив у тому, щоб сфотографувати. Люди пропонували допомогу, особливо інші байкери. Навіть коли я просто з’їжджав на узбіччя, аби на щось подивитися чи зробити фото, одразу біля мене зупинявся мотоцикл чи автівка, і мене запитували: чи нічого не сталося, чи потрібна допомога. Коли я ночував у людей, вони бачили, що я стомлений, і могли нагодувати мене, хоч це не входить в оплату. У Фінляндії одні господарі навіть сауну для мене нагріли", - розповів В’ячеслав.

Фото надано В’ячеславом Сучеваном.